Kesävierailu Ametistikaivokselle

19.50 

Opastetut kaivosvierailut lähtevät tasatunnein.
19,50 €/ aikuinen, 10 €/ lapsi (3-12 v.)

Tiivistelmä:
* Ainutlaatuinen matkailukohde Lapissa
* Kaiva itse oma ametistisi
* Tietoa ja mystisiä tarinoita ametisteista
* Vierailun kesto noin tunnin

Kuvaus

Tapaamisaika- ja paikka:
Lähtöpaikka on Lampivaaran kahvio. Lähin parkkipaikka sijaitsee Ukkoluostolla (Ukkoluostontie, 99555 Luosto) josta on 2,5 km kävely kahviolle. Kävelyyn on hyvä varata 45 min aikaa.
Opastetut kaivoskierrokset lähtevät Lampivaaran kahviolta tasatunnein.

Tärkeää:
Huomioi, että Lampivaaran kahviolle ei pääse omalla autolla. Lähin parkkipaikka sijaitsee Ukkoluostolla (Ukkoluostontie, 99555 Luosto) josta on 2,5 km kävely kahviolle. Kävelyyn on hyvä varata 45 min aikaa.

Sisältää:
Opastuksen suomeksi ja englanniksi, mehua, itse kaivettu kivi muistoksi.

Tuotekuvaus:
Lampivaaran Ametistikaivos on ainutlaatuinen vierailukohde Lapissa. Tämä aito jalokivikaivos sijaitsee Lampivaaran huipulla, Pyhä-Luoston kansallispuiston keskellä. Alueen geologinen ikä on miljardeja vuosia. Maisemat Lampivaarassa ovat henkeäsalpaavat ja alueen ametistit luovat hyvää energiaa ympäristöön. Ametistikaivos on hieman epätavallinen kaivokseksi: koneita ei käytetä kaivuutyöhön, eikä ametisteja myydä maailmalle raaka-aineeksi. Kestävällä tavalla toimiva Ametistikaivos toivottaa vierailijat tervetulleiksi ympäri vuoden.

Noin tunnin kestävän vierailun aikana kuulemme mielenkiintoisia tarinoita ametistista sekä alueen luonnosta ja geologiasta, sekä ametistin kiteytymisprosessista, joka alkoi 2000 miljoonaa vuotta sitten. Tarina sisältää myös erilaisia uskomuksia mitkä ovat yhdistetty tähän violettiin jalokiveen. Pääsemme kaivamaan ja etsimään ametisteja. Mukaansa saa ottaa yhden ametistin muistoksi. Vierailun lopuksi käymme pienessä kivipuodissa, jossa on mahdollista ostaa ametisteja ja paikallisesti tehtyjä ametistikoruja, joita ei myydä missään muualla koko maailmassa. Vierailija voi halutessaan ostaa kaivosyhtiön osakkeen. Osakekirjat ovat suomalaisten taidegraafikoiden käsin vedostettuja etsauksia.