Syyslomalla Pyhä-Luostolle?

Tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen jylhä tunturimaisema, upea luonto ja Pyhä-Luoston rauha autenttiseen Lapin taikamaahan.

Pyhä-Luostolla kohtaavat kiireetön ja aito lappilainen elämänmeno sekä nykyaikaiset, tasokkaat palvelut. Koska yhdellä lomalla ei ehdi kokea kaikkea, olemme keränneet tähän muutaman tärpin, jotka ovat Pyhän syksyssä aivan must!

 

TOP 5

1. Syksyinen kansallispuisto

Koe lumoava ruska ja syksyinen kansallispuisto aitiopaikalla patikoiden tai pyöräillen. Vuokraa vaikka kätevä sähköpyörä ja jaksat retkeillä pidempään! Reitit sopivat mainiosti päiväretkeilyyn. Pyhä-Luoston kansallispuisto kätkee sisäänsä mm. Suomen suurimman kurun, 220 metriä syvän Isokurun. Isokurun perältä löydät kattilamaisen painanteen, jonka pohjalla on 12 metriä syvä Pyhänkasteenlampi, johon laskee 17 metriä korkea Pyhänkasteenputous. Varaa meiltä retkelle valmiiksi pakattu eväsreppu ja nautiskele retkestä huolettomasti ja hyvin eväin.

2. Melonta Pyhäjärvellä tai Pyhäjoella

Melonta rentouttaa kehoa ja rauhoittaa mieltä. Se on mainio tapa nauttia Pyhätunturin kauniista
maisemista luonnon sylissä. Melonta on mukavan fyysistä, mutta myös aisteja herättelevää. Siinä
on vain sitä jotain, kun meloo rauhallisesti veden liplatusta kuunnellen ja samalla taustalla näkyvää
upeaa tunturimaisemaa ihaillen. Aloittelijoille suosittelemme melontaa turvallisesti oppaan kanssa.

3. Lampivaaran ametistikaivos

Lampivaaran Ametistikaivos on ainutlaatuinen vierailukohde. Aito jalokivikaivos sijaitsee Lampivaaran huipulla, Pyhä-Luoston kansallispuiston keskellä. Alueen geologinen ikä on miljardeja vuosia. Maisemat ovat henkeäsalpaavat ja alueen ametistit luovat hyvää energiaa ympäristöön. Ametistikaivos on hieman epätavallinen, kestävällä tavalla toimiva kaivos: koneita ei käytetä kaivuutyöhön, eikä ametisteja myydä maailmalle raaka-aineeksi.

4. Revontulien bongaus

Syksyinen, sametinsininen taivas, kuu ja tähdet tarjoavat unohtumattoman miljöön bongata revontulia Pyhällä. Asenna puhelimeesi Aurora Alert, joka hälyttää, kun revontulia on mahdollista nähdä. Ei siis tarvitse pysytellä hereillä koko yötä! Vaella hieman kauemmaksi valosaasteesta, jotta näkymä taivaalle on mahdollisimman hyvä. Jos haluat kuulla tarinoita revontulista ja tähdistä, osallistu ohjatulle retkelle, jossa paikallisopas johdattaa sinut parhaille näköalapaikoille.

5. Aito, lappilainen ruoka

Pyhä-Luostolla kohtaavat kiireetön ja aito lappilainen elämänmeno sekä nykyaikaiset, tasokkaat palvelut. Nauti lounastauolla ravitsevaa ja terveellistä lappilaista ruokaa tai kruunaa Pyhä -päivä – ikimuistoisella illallisella. Pyhän ravintolayrittäjille on kunnia-asia tarjota hyvää, paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa, nykyaikaisella otteella. Tutustu esimerkiksi kotoisan ravintola Huttuhipun antimiin, keskeisellä paikalla, perherinteen kyljessä. Huttuhippua leimaa paikallisuus, Lapin antimet ja pieteetillä tehty ruoka. Huttu-Pubin puolella voit maistella oman pienpanimon oluita! Myös rinneravintola Huttu-Uulan herkut loihditaan lähellä hankituista, puhtaista raaka-aineista, ja kodikkaassa ja tunnelmallisessa miljöössä hyvän palvelun äärellä viihdytään pitkään.

 

Löydät ja ostat Pyhän alueen parhaat aktiviteetit helposti Arctic Northin verkkokaupasta.