Tutustu Pyhä-Luostoon

Pyhä-Luosto on aitoa Lappia kansallispuiston kainalossa. Puhdas, pilaamaton, sympaattinen, ihmisen kokoinen ja rauhallinen.

Aitoa lappia

Kansallispuisto, kurut, tunturit, kirkkaat vedet ja kaikki siltä väliltä.

Pyhä-Luosto on aitoa Lappia kansallispuiston kainalossa. Puhdas, pilaamaton, sympaattinen, ihmisen kokoinen ja rauhallinen. Keskusten palvelut ovat lähekkäin, ja Suomen vanhin kansallispuisto komeine kuruineen, tunturihuippuineen ja vanhoine metsineen alkaa heti kylien vierestä.

Kansallispuiston kuuluisimmat nähtävyydet – Isokurun rotko, Pyhänkasteen putous ja Uhriharju – ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Suurin osa aktiviteeteista voidaan toteuttaa kansallispuistossa tai aivan sen välittömässä läheisyydessä.

Koe ja nauti!

Pilaamaton Pyhä-Luosto

Usein Pyhä-Luosto löydetään ystävän vinkistä tai sen jälkeen kun massojen kansoittamat Lapin tunturikeskukset on jo nähty ja koettu. Pyhä-Luoston tunturialue on yksi jylhimmistä maisemista Suomessa, mutta sen rinteille maastoutuva kylä sitä vastoin hyvin tiivis ja sympaattinen.

Pyhä-Luostolla eivät valomainokset välky tai matkailijamassat mölyä. Paikan henki on sopivalla tavalla kotikutoinen ja autenttinen. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Pyhä-Luostolla saisi hyvää palvelua – päinvastoin. Täällä ihmiset otetaan vastaan ihmisinä. Kerojen ja kurujen valtakunta on kerännyt paljon vakiokävijöitä, joita voi hyvällä omatunnolla kuvailla Pyhä-Luoston ystäviksi.

Tunturifiilis

Täällä vieraat ja paikalliset viihtyvät samoilla tulilla ja samoissa pöydissä. Pyhä-Luostolla voi tuntea olevansa osa porukkaa. Mene rohkeasti juttelemaan kun kohtaat ihmisiä, olivat he mistä päin kotoisin tahansa. Luultavasti löydätte äkkiä jotain yhteistä jutun juurta!

Alueen omaleimaista tunnelmaa on vaikeaa selittää, mutta sanat ”tunturifiilis” ja ”Pyhä-Luosto Magic” ovat muodostuneet jo käsitteiksi ja hashtageiksi sosiaaliseen mediaan. Noiden tunnisteiden takaa löydätkin somesta hyviä vinkkejä, mitä tehdä ja mihin mennä, sekä tutustut samalla muihin saman henkisiin. Lisää ihmeessä omasi joukkoon, ja muista myös meidät tunnisteella #visitarcticnorth.

Pyhä-Luostoa voidaan pitää varjeltuna piilopaikkana, sillä moni ei ole vielä löytänyt sitä. Tämä on myös osa alueen viehätystä. Pidetään myös yhdessä huolta, että tunturifiilis säilyy aitona ja ihanana myös heille, jotka löytävät Pyhä-Luoston ensi kertaa.

Koe klassikot, elä kuin paikallinen ja uskalla kokeilla uutta

Olemme koonneet palveluumme vinkkejä Pyhä-Luoston klassikoista paikallisten suosikkeihin. Ohjelmapalveluiden lisäksi alueella on monia elämyksiä, jotka voi kokea omatoimisesti – ja aivan ilmaiseksi.

Ehkäpä tiedät jo mitä lomaltasi haluat? Moni tulee tänne revontulien, vapaalaskun tai kansallispuiston vuoksi. Et välttämättä tunne vielä kaikkia mahdollisuuksia, joita Pyhä-Luosto tarjoaa. Tutustu ohjelmiin ja vinkkeihin. Voit löytää jotain täysin uutta kokeiltavaksi tällä tai kenties seuraavalla kerralla.