Tutustu Pyhään

Pyhä on aitoa Lappia kansallispuiston kainalossa. Puhdas, pilaamaton, sympaattinen, ihmisen kokoinen ja rauhallinen.

Aitoa lappia

Kansallispuisto, kurut, tunturit, kirkkaat vedet ja kaikki siltä väliltä.

Pyhä on aitoa Lappia kansallispuiston kainalossa. Puhdas, pilaamaton, sympaattinen, ihmisen kokoinen ja rauhallinen. Keskuksen palvelut ovat lähekkäin, ja Suomen vanhin kansallispuisto komeine kuruineen, tunturihuippuineen ja vanhoine metsineen alkaa heti kylältä.

Kansallispuiston kuuluisimmat nähtävyydet – Isokurun rotko, Pyhänkasteen putous ja Uhriharju – ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Suurin osa aktiviteeteista voidaan toteuttaa kansallispuistossa tai aivan sen välittömässä läheisyydessä.

Koe ja nauti!

Pilaamaton Pyhä

Usein Pyhä löydetään ystävän vinkistä tai sen jälkeen kun massojen kansoittamat Lapin tunturikeskukset on jo nähty ja koettu. Pyhän tunturialue on yksi jylhimmistä maisemista Suomessa, mutta sen rinteille maastoutuva kylä sitä vastoin hyvin tiivis ja sympaattinen.

Pyhällä eivät valomainokset välky tai matkailijamassat mölyä. Paikan henki on sopivalla tavalla kotikutoinen ja autenttinen. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Pyhällä saisi hyvää palvelua – päinvastoin. Pyhällä ihmiset otetaan vastaan ihmisinä. Kerojen ja kurujen valtakunta on kerännyt paljon vakiokävijöitä, joita voi hyvällä omatunnolla kuvailla Pyhän ystäviksi.

Tunturifiilis

Täällä vieraat ja paikalliset viihtyvät samoilla tulilla ja samoissa pöydissä. Pyhällä voi tuntea olevansa osa porukkaa. Mene rohkeasti juttelemaan kun kohtaat ihmisiä Pyhällä, olivat he mistä päin kotoisin tahansa. Luultavasti löydätte äkkiä jotain yhteistä jutun juurta!

Pyhän omaleimaista tunnelmaa on vaikeaa selittää, mutta sanat ”tunturifiilis” ja ”Pyhä Magic” ovat muodostuneet jo käsitteiksi ja hashtageiksi sosiaaliseen mediaan. Noiden tunnisteiden takaa löydätkin somesta hyviä vinkkejä, mitä tehdä ja mihin mennä, sekä tutustut samalla muihin saman henkisiin. Lisää ihmeessä omasi joukkoon, ja muista myös meidät tunnisteella #visitarcticnorth.

Pyhää voidaan pitää varjeltuna piilopaikkana, sillä moni ei ole vielä löytänyt sitä. Tämä on myös osa Pyhän viehätystä. Pidetään myös yhdessä huolta, että tunturifiilis säilyy aitona ja ihanana myös heille, jotka löytävät Pyhän ensi kertaa.

Koe klassikot, elä kuin paikallinen ja uskalla kokeilla uutta

Olemme koonneet palveluumme vinkkejä Pyhän klassikoista paikallisten suosikkeihin. Ohjelmapalveluiden lisäksi Pyhällä on monia elämyksiä, jotka voi kokea omatoimisesti – ja aivan ilmaiseksi.

Ehkäpä tiedät jo mitä Pyhältä haluat? Moni tulee tänne revontulien, vapaalaskun tai kansallispuiston vuoksi. Et välttämättä tunne vielä kaikkia mahdollisuuksia, joita Pyhä tarjoaa. Tutustu ohjelmiin ja vinkkeihin. Voit löytää jotain täysin uutta kokeiltavaksi tällä tai kenties seuraavalla kerralla.